Dumnezeu a dat pastorului Vasile Emil Birlea de-a lungul anilor viziune si credinta pentru a sluji cauzei Imparatiei cerurilor in mod creativ si eficient. Cu ajutorul Duhului Sfant, Biserica Logos s-a dezvoltat si s-au format lucratori in "campul evangheliei".

 - Pentru urmatorii 10 ani incepand cu anul 2011, viziunea primita de la Dumnezeu este descrisa in cele ce urmeaza:

BISERICA CREDINTEI LOGOS BAIA MARE
-De a-l preamari pe Dumnezeu –Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
-Devenirea Bisericii Logos - o Biserica misionara, multi-culturala, trans-generationala, orientata spre oameni din toate mediile sociale si catre toate varstele.

-Biserica Logos are si misiunea de innoire spirituala a noii generatii si de a ajuta pe credinciosi sa isi descopere chemarea. Biserica noastra proclama prin predicare si traire o Evanghelie deplina intr-un mod relevant generatiei in care traim.

SCOPUL BISERICII CREDINTEI LOGOS
-Aducerea oamenilor de la formalism religios la o relatie personala si vitala cu Dumnezeu, folosind darurile fiecarui membru.

VIZIUNI PRINCIPALE:
1.Preamarirea lui Dumnezeu.

 2.Maturizarea spirituala a fiecarui credincios.

 3.Raspandirea evangheliei prin intermediul mijloacelor mass-media.

4.Instruire, mentorare si misiune.

 5.Copiii si tineretul.

6. Orientarea spre comunitatea locala prin diferite evenimente si programe.

 

VALORI

Dumnezeu. Cunoasterea, proslavirea lui Dumnezeu si trairea prin credinta si dragoste. "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau" (Deuteronom 6:4-9; Matei 22:37; Evrei 11:6;) 
Sa ramanem in dragostea Tatalui, sa crestem impreuna in Harul Domnului Isus si sa-L marturisim pe Isus prin puterea si intelepciunea Duhului Sfant. (1 Corinteni 1:17-31; 1 Corinteni 2:2-16; Ioan 15:1-11)

1. Cuvantul lui Dumnezeu - Invatarea si predicarea lui cu acuratete si claritate in vederea aplicarii lui in viata personala.

2. Rugaciunea - este respiratia sufletului, o unealta deosebit de eficace in mijlocire si lupta spirituala, este comunicarea credinciosului cu Dumnezeu. Ea schimba lumea, biserica, viata si circumstantele.

3. Lauda si inchinarea - ca o exprimare a inchinarii noastre in libertatea Duhului cu bucurie si entuziasm, si ca arma spirituala.

4. Manifestarea prezentei lui Dumnezeu si a darurilor Duhului - cu putere in viata fiecarui credincios si a bisericii.

5. Zeciuiala si darnicia - sunt practici ale bisericii prin care implinim Cuvantul Domnului si-L onoram cu generozitate si credinciosie.

6. Integritatea - este exprimata prin caracter christic si sfintenie personala; caracterul primeaza carismei.

7. Familia - denumita coloana vertebrala a civilizatiei este celula de baza a bisericii "Logos" .

8. Unitatea Bisericii ca trup al lui Hristos, format din madulare complementare unele altora.

9. Grupele de partasie reprezinta liantul dintre madulare Trupului, o sursa de revitalizare pentru fiecare credincios si promoveaza un cadru propice partasiei si evanghelizarii prin relatii.

10. Ucenicizarea ca mod de viata, este responsabilitatea fiecarui credincios pentru indeplinirea Marii Trimiteri. 

11. Misiunea noastra porneste din vecinatatea imediata si se extinde in oras si in tara prin actiuni sociale, caritabile, evanghelizari, misiuni si plantari de biserici.

 

PRIORITATILE NOASTRE


1. Cunoasterea lui Dumnezeu si trairea prin credinta.
2. Familia, munca, biserica, lauda si închinarea, rugaciunea, integritatea, educatia si prosperitatea.