RADACINILE NOASTRE ISTORICE

Biserica Credintei Logos este o biserica crestina evanghelica in doctrina si penticostal-charismatica in inchinare si slujire.
Radacinile noastre sunt adanc ancorate:
- in invataturile bisericii primare;
- in viata parintilor bisericii si a generatiilor ulterioare care au proclamat si pastrat Evanghelia chiar cu pretul vietii lor;
- in reforma protestanta din anii 1500 care sustinea "mantuirea prin har, prin credinta";
- in evanghelicii din anii 1600, care au reconsiderat botezul in apa si au luptat pentru separarea bisericii de stat;
- in miscarea de sfintenie din anii 1700 care a promovat sfintenia si separarea bisericii de lume (pacat);
- in miscarea de vindecare din anii 1800 care a readus vindecarea divina in trup;
- in miscarea penticostala, care in anii 1900 s-a deschis pentru botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in alte limbi;
- in "ploaia tarzie" din anii 1950 care a adus slujirea profetica;
- in carismaticii, care in anii 1960 au adus reinnoirea si restaurarea adevarului, a laudei si inchinarii;
- in miscarea credintei, care in anii 1970 a adus marturisirea credintei si prosperitatii cu scopul binecuvantarii si a extinderii Imparatiei lui Dumnezeu;
- in miscarea profetica din anii 1980 care a pus accent pe profetie si darurile Duhului Sfant;
- in miscarea de trezire din anii 1990 care a adus pocainta si a permis astfel manifestarea prezentei lui Dumnezeu.

ISTORICUL BISERICII CREDINTEI LOGOS
In vara anului 1990, s-a format un grup de partasie (numit mai tarziu Biserica), din initiativa fratelui Birlea Vasile Emil.
A fost de fapt primul pas pentru punerea in miscare a unei viziuni pe care Dumnezeu i-a dat-o fratelui Birlea in timp ce statea inaintea Domnului in post si rugaciune. 

In prezent, Biserica Credintei Logos este afiliata Asociatiei Religioase Biserica Credintei - Romania. In anul 1998 un val autentic de trezire a cuprins Biserica Logos, aducand trezire spirituala ce a condus biserica intr-o dimensiune noua a pocaintei si a sfinteniei.

Dumnezeu a dat pastorului Vasile Birlea de-a lungul anilor viziune si credinta pentru a sluji cauzei Imparatiei cerurilor in mod creativ si eficient.

- In primii 10 ani (1990 - 1999) viziunea pastorului, primita de la Dumnezeu, a fost aceea de a planta Biserica Logos ca o biserica evanghelica in doctrina si penticostala - charismatica in inchinare si slujire.

- Pentru urmatorii 10 ani (2000 - 2010) viziunea data de Dumnezeu pastorului Birlea a fost aceea ca, din cadrul Bisericii Logos, sa se formeze lucratori si sa planteze (formeze) alte 4 biserici in Baia Mare, in diferite zone ale orasului si de a zidi o miscare de comunitati care dau viata si care au ca scop extinderea Imparatiei cerurilor in inimile oamenilor (Matei 28: 19-20; Fapte 1: 8; Luca 17: 20-21; Matei 6: 33; Romani 14: 17). 

- Pentru urmatorii 10 ani, incepand cu anul 2011, viziunea primita de la Dumnezeu, pastorului Birlea, a fost aceea ca Biserica Credintei Logos sa devina o biserica misionara si sa inceapa evanghelizarea generatiei tinere din orasele judetului Maramures si imprejurimi.

Biserica Credintei Logos nu este un muzeu al oamenilor perfecti, ci un centru de vindecare, un loc unde cei raniti si pierduti sunt ingrijiti si iubiti, acordandu-li-se o noua sansa si un nou inceput.