Dumnezeu a dat pastorului Vasile Emil Birlea, de-a lungul anilor viziune si credinta pentru a sluji cauzei  Imparatiei cerurilor in mod creativ si eficient. Cu ajutorul Duhului Sfant, Biserica Logos s-a dezvoltat si s-au format lucratori in "campul evangheliei".

   In primii 10 ani (1990-1999), viziunea pastorului primita de la Dumnezeu, a fost aceea de a planta  Biserica Logos ca o biserica evanghelica in doctrina si penticostala-charismatica in inchinare si slujire.

   Pentru urmatorii 10 ani (2000-2010) viziunea data de Dumnezeu pastorului Birlea a fost aceea ca din cadrul Bisericii Credintei Logos sa se planteze (formeze) alte 4 biserici in Baia Mare in diferite  zone ale orasului si de a zidi o miscare de comunitati care dau viata si care au ca scop extinderea  Imparatiei cerurilor in inimile oamenilor. (Matei 28: 19-20; Fapte 1: 8; Luca 17: 20-21; Matei 6: 33;  Romani 14: 17).  Astfel, cu ajutorul Duhului Sfant s-au format lucratori pentru aceste biserici prin Scoala biblica locala, mentorare si ucenicizare.

   Biserici formate din cadrul Bisericii Credintei Logos in perioada 2000 - 2010 sunt:

  - Anul 2002 - Biserica "Speranta"

  - Anul 2003 - Biserica "Sfanta Treime"

  - Anul 2004 - Biserica "Eclesia"

  - Anul 2010 - Biserica "Filadelfia".

    Biserica Credintei Logos este in aceasta noua etapa o biserica cu accent pe lucrarea de lauda si inchinare si misiune care doreste sa implineasca marea trimitere poruncita de Domnul Isus Cristos:"Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh" (Matei 28:19). 

   Incepand din anul 2011, Biserica Credintei Logos a deschis grupe de partasie - cercuri de credinta  - in mai multe orase: Cavnic, Baia Sprie, Dragomiresti, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, zona Viseu -  Borsa, Seini si Ticau.


Asistenta in plantarea de noi biserici
Aceste CURSURI sunt realizate de echipa de la Asociatia OCI Romania www.new.oci.ro 
Plantarea de biserici pana la saturatie clic aici
Curs pentru plantatorii de biserici clic aici
Proiecte misiune curs 1 clic aici
Proiecte misiune curs 2 clic aici
Plantarea de biserici - cea mai eficienta forma de evanghelizare clic aici
Calendar studiu biblic clic aici


LINKURI UTILE
www.misiune.ro clic aici
www.agentiakairos.ro clic aici


Plantarea de noi biserici in contextul economic, social si religios este un mare examen de maturitate a credintei si pasiunii pentru Dumnezeu. Cresterea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant trebuie sa fie o preocupare primordiala a fiecarui crestin. Studiul Noului Testament ne dezvaluie interesul primilor crestini in ceea ce priveste expansiunea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant. Una din metodele cele mai eficiente pe termen lung, folosite de primii crestini in procesul de raspandire a Evangheliei, a fost plantarea de noi biserici locale.

Cea mai inalta expresie a Voii lui Dumnezeu in dispensatia actuala este BISERICA. Fiecare crestin ar trebui sa fie constient ca extinderea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamant este direct proportionala cu procesul de plantare a unor noi biserici locale. Un mare misionar spunea: "Sa dai nastere unui copil este totusi mai usor decat sa invii un mort." Aceasta este ratiunea pentru infiintarea unei noi biserici.


Domnul Isus spunea ca "Nimeni nu pune un petec de postav nou la o haina veche" pentru ca si-ar lua umplutura din haina si ruptura ar fi mai rea. De asemenea, nimeni nu pune vin nou in burdufuri vechi, altfel burdufurile ar plesni si s-ar prapadi, vinul s-ar varsa. Vinul nou trebuie pus in burdufuri noi, astfel se pastreaza amandoua. Desi multi oameni se considera chemati sa infiinteze o noua biserica, nu intotdeauna intentia lor se realizeaza in mod practic. Plantarea de biserici nu este o activitate usoara, simpla, ci presupune o deplina calauzire din partea lui Dumnezeu, o motivatie sincera si o intelegere corecta din partea celor implicati in procesul de plantare. Plantarea de biserici implica porunca Marii Trimiteri din Matei 28:19-20. 


 

Rugaciunea - care trebuie sa fie neincetata - invataturile si continutul acestora sunt esentiale, strategia de lucru pe termen scurt, mediu si lung, formarea echipei de lucru, locul de intalnire si multe alte principii de baza in procesul de plantare - proces care are loc progresiv - sunt o parte din lucrurile prin care noi incercam sa-i ajutam pe cei care ne solicita sprijinul. Carti, studii, materiale video, casete audio, conferinte pe tema plantarii si multe altele. Pregatirea este jumatate din batalie ! Cea mai obisnuita cauza a esecului campaniilor evanghelistice si a intentiilor de plantare de biserici este lipsa de pregatire sau o pregatire superficiala. Tocmai datorita acestui fapt noi dorim sa-i ajutam si sa-i asistam prin implicare constanta pe cei care ne solicita sprijinul si ajutorul in pregatirea spirituala si organizatorica. Pentru detalii ne puteti contacta la adresa Bisericii Logos. Despre ce sprijin este vorba?! Vrem sa venim in intampinarea nevoilor celor care sunt implicati in procesul plantarii de biserici cu sprijin indreptat in doua directii principale: 1. Pentru intentia de plantare a unei noi biserici 2. Pentru bisericile care sunt deja plantate (cu o vechime intre 1-5 ani), dar care au nevoie imediata de sprijin. Sprijinul nostru nu se refera la a oferi bani deoarece, desi acestia sunt importanti, totusi pentru o plantare cu succes a unei biserici sau pentru o revigorare spirituala a bisericilor deja plantate, banii nu sunt cel mai important mijloc. 3.Pentru ca o biserica sa existe si sa se dezvolte este important sa fie o biserica legitima din punct de vedere spiritual.